Slide7

Знаете ли каква е връзката между странно издължени черепи на възраст стотици години и съвременните продажби? Оказва се, че такава може да се намери, стига човек да се окаже на подходящото място в подходящия момент.

Точно това ми се случи преди около 2 години по време на едно дълго и забавно пътешествие из Мексико.

Slide2

Никога не съм си представял или очаквал, че по време на това пътуване, ще получа страхотен практически урок по маркетинг и продажби. И не от кой да е, а от дребен, тумбест и мургав представител на съвременните Маи.

Slide3

По време на една динамична и забавна екскурзия, мургавият тип успя да задържи вниманието на 20+ човека в продължение на 8 часа и в края на деня да реализира невероятно количество продажби на сергията на братовчед си за скъпи туристически сувенири (основно направени от обсидиан), намираща се точно зад големия храм в Чичен Ица.

Тъй като, няма как да не се забележи, имам нещо като професионално изкривяване и подсъзнателно навсякъде виждам схеми за продажби и опити за контрол на ума (хе-хе), още след първия половин час от общуването си с този представител на Маите, на име Серхио, нещо прищрака в голямата ми маркетингова глава…

В резултат на това започнах да си водя трескави бележки в телефона и до вечерта имах изписани доста редове, а пред очите ми изгряха „опорните точки“ на неговата стратегия.

Каква беше моята изненада, когато установих, че те ми изглеждаха твърде познати. Твърде, твърде познати.

Това ме вдъхнови да пресъздам поуките от този, знаменателен за маркетинга, ден в един онлайн курс, в който разказвам за 14-те основни тактики, изграждащи стратегията на Серхио и как те могат да бъдат приложени успешно в най-различни направления:

  1. За проектиране структурата и съдържанието на уебсайт.
  2. За построяването на landing страница.
  3. За подготовката на презентация.
  4. За провеждането на sales разговор с клиент.
  5. И още много други.

Смея да твърдя, че ако се използват описаните тактики, те биха подобрили значително резултатите на всеки един маркетингов канал или инструмент.

Slide1

Нарекох курса „Тайната книга на Маите“ и с радост искам да ви съобщя, че той вече е достъпен в Учебната зона.

Във връзка с това събитие, дори цената му е по-ниска от нормалното, но това е само временно – така ще бъде до неделя (02.02.2014 г.).

Научете повече за курса и се регистрирайте *. Ще се радвам да споделите впечатленията си.

* Забележка: А ако се интересувате и от други продукти в Учебната зона, можете да се абонирате за достъп до всички тях на подозрително ниска цена.

Share This