facebook24-main

Когато чуят „Facebook”, много хора възкликват – „Клюкарник. Място за губене на времето.“ И може би са прави за себе си. Има обаче и една група хора, за които социалната мрежа е нещо повече от това.

Тя е място, в което те изкарват по-голямата част от съзнателния си живот – своето работно време. Там те общуват със своите клиенти, споделят информация с тях, откликват на запитвания и оплаквания, представят своите продукти и услуги и изграждат общества около своите марки.

Вярвам, че след като четете този текст, вие принадлежите към тази група хора или сте в близък контакт с нея. Ако е така, сигурен съм, че вече сте установили от собствен опит, че Facebook е нож (дори самурайски меч) с две остриета.

От една страна, той е мощен инструмент за комуникация и маркетинг. Чрез него можете бързо и ефективно да достигнете до своята аудитория и да обмените важна информация с тях по неформален и лесен начин.

От друга страна, обаче, социалната мрежа вече не е такава, каквато беше преди няколко години. Сега е много по-трудно да получите желаната видимост и е много по-лесно усилията ви да не постигнат желаният от вас ефект, особено ако използвате подходи, методи и инструменти с няколко годишна давност.

Facebook постоянно се променя и – за радост или съжаление – това налага и ние да се променяме заедно с него. Ако не го правим, буквално започваме да изчезваме от социалната мрежа. Все по-малко хора виждат нашите постове, загубваме инерция и вирусният ефект клони към нула. Така, бавно, но сигурно, нашата марка напуска сцената и излиза от полезрението на своите потенциални клиенти.

Какво е решението на този проблем? Постоянно обучение и „сверяване на часовника“. Няма област от бизнеса, в която това да важи с по-голяма сила. Тук възниква въпросът – „Как да си осигурим адекватна и практически приложима информация по темата?“.

В областта на Facebook маркетинга информацията е изключително изобилна – блогове, книги, онлайн обучения, семинари, конференции… Изглежда сякаш социалните мрежи – с Facebook начело – са навсякъде.

Отначало сме изпълнени с вдъхновение от изобилието на информация, но след няколкодневно „ровене“ установяваме, че се намираме сред океан от знания, в който е много трудно човек да се ориентира и да придобие някаква структурирана представа за нещата, на базата на която да предприеме конкретни действия.

Съществува ли такова „нещо“, което да „изсмуче“ цялата тази информация, да я „сдъвче“ и да ни я предостави „на тепсия“ – добре подбрана, добре представена и разбираемо подредена – готова за практическо приложение?

Да, такова „нещо“ съществува и се нарича „Facebook експерт“. Това са хора, които ежедневно работят със социалната мрежа, ежедневно се информират за промените и се адаптират към тях. Хора, които са натрупали и продължават да трупат и прилагат практически опит и знания в тази област.

В България има 5 такива експерта, които познавам и уважавам, и двама от тях са решили да се обединят в полза на „неуморните труженици на социалния фронт“, т.е. във ваша полза.

Представям ви Бисер Вълов и Иво Илиев.

biservalov

Бисер Вълов

Бисер е работил и работи по по проекти на клиенти като Coca-Cola, Nestle, Jack Daniel’s, Finlandia Vodka, HP, Kit Kat, Nescafe 3in1, ELLE, National Geographic, Eucerin, Escapelle, NIVEA и други. Опитът му в областта на онлайн комуникация и стратегиите и тактиките за маркетинг в социалните мрежи е безценен.

Иво Илиев

Иво Илиев

Иво Илиев е добре познато име и доказан експерт в областта на дигиталния маркетинг. Някои от неговите клиенти са NOKIA, Raiffeisen Bank, NIVEA, Eucerin, Nestle, Lenovo. В България, когато някои започне изречение с „Facebook маркетинг“, обикновено го продължава с „Иво Илиев“.

От началото на 2015 Бисер Вълов и Иво Илиев стартират Facebook проект, които е по-мащабен от всичко, правено до момента – „24 часов курс по фейсбук маркетинг“.

beyondacademy

Това е първото голямо, структурирано, изчерпателно и практическо насочено обучение в областта на Facebook маркетинга, което се предлага на българския пазар, на български език, водено от доказали уменията си експерти в тази област.

Именно комбинацията от добре подготвено обучение и участието на знаещи и можещи специалисти като Бисер и Иво, ми дава смелостта да го представя пред вас и да го препоръчам горещо.

24 часовият курс по фейсбук маркетинг се състои от 12 модула по 2 часа. Обучението се провежда под формата на присъствени занимания, в удобно време, в зала с удобна локация – в центъра на Столицата.

Всеки от модулите представя важен аспект от фейсбук маркетинга, като темата се разглежда в детайли, набляга се на практическата насоченост и персоналната обратна връзка. Налице са и полезни материали към модулите.

Ето структурата на курса, накратко:

1. Facebook страници, профили и групи
2. Алгоритъм на Facebook
3. Показатели и статистика – Facebook Insights
4. Facebook реклама (част 1)
5. Facebook реклама (част 2)
6. Facebook копирайтинг (част 1)
7. Facebook копирайтинг (част 2)
8. Facebook промоции (част 1)
9. Facebook промоции (част 2)
10. Кризи във Facebook
11. Похвали във Facebook
12. Facebook трикове, въпроси и отговори

24 часовият курс по фейсбук маркетинг стартира на 12 януари 2015 г. Заниманията са разпределени по оптимален начин във времето, като финалът е на 18 февруари.

Горещо препоръчвам това обучение за всички, които желаят да подобрят резултатите от своите маркетингови и комуникационни усилия в социалната мрежа.

Ако имате нужда от повече информация или искате да се включите в курса, ето линк към него: Beyond Academy.

Главно изображение: Sukharevskyy Dmytro (nevodka) / Shutterstock.com

Share This