Задава се нещо грандиозно! Моят приятел и партньор в много начинания – Майк Рам – е заформил събитие, което удря сериозно в петите!

dragon-3

Всички знаем, че умението да презентираме добре става все по-важно в съвременния свят на срещи с клиенти, оперативки, презентации, семинари и конференции.

Далеч не всички „лектори“, обаче, се справят дори на минималното желано ниво, за да остане публиката удовлетворена.

Независимо дали аудиторията ви се състои от един или 1000 души, тя очаква от вас някои неща, които – ако не бъдат доставени – могат да предизвикат бурна вълна от недоволство, която да прелее по множество неприятни и неудобни начини.

Хората искат от вас:

 • Да им предоставите информация.
 • Да ги забавлявате.
 • Да се почувстват важни.
 • Да харесат поведението ви пред тях.
 • Да говорите ясно и добре.
 • Да ги увлечете и накарате да потънат в разказа ви.

След години посещаване (и участие) в семинари, обучения, уъркшопи и конференции, мога да кажа, че само една миниатюрна част от лекторите, които съм гледал, успяват да постигнат повечето, посочени по-горе неща и да накарат публиката да им ръкопляска. Да им ръкопляска не защото е време да приключва лекцията, а защото са я харесали.

Един от тези лектори е Майк Рам. Присъствал съм на негови лекции. Със своя лек и  приятен стил на говорене, забавни истории и неочаквани обрати, той превръща всяка своя презентация, лекция или обучение, в едно наистина интересно преживяване.

И ето че той е решил да сподели своя опит с всички, желаещи да усвоят таините умения за говоренето пред публика и изнасянето на презентации.

На 28 май, стартира курсът, който Майк е нарекъл „По стъпките на Дракона“. Смея да кажа, че до сега не съм присъствал на толкова детайлно разработен курс (всъщност – работилница) за презентиране и публично говорене.

Обучението се състои от 4 модула, като те се провеждат през седмица. Всеки от модулите е съставен от три важни елемента:

 1. Обучителна сесия
 2. Домашна работа
 3. Защита на домашната работа

Т.е. участниците няма да бъдат свидетели само на общо теоретизиране и презентиране от страна на лектора, но и ще имат възможност наистина да направят свои презентации, да се подготвят за тях и да ги представят пред другите курсисти.

Този подход много ми напомня на ранните курсове по публично говорене на Дейл Карнеги, с които именно той е станал известен. Моделът доказано работи.

Ето и няколко полезни линка, ако желаете да научите повече за обучението и да се включите в него:

Като официален медиен партньор на събитието, съм упълномощен от Майк да предложа на своите читатели и клиенти една малко по-специална цена за включване.

Нека първо видим какви са стандартните цени:

 • Ранно записване (до 23.05.2013): 390 лв (крайна цена)
 • „Нормално“ записване: 440 лв (крайна цена)

За да се възползвате от специалната цена, като мой читател или клиент, необходимо е да използвате при регистрацията си промо-код Draco1-BB. Този код ви дава право да участвате в обучението на цена 350 лв.

Ще се радвам да се видим там!

Промо-код: Draco1-BB | Цена: 350 лв | Регистрирайте се
Share This