Колко са важни парите в живота на човека? Едни ще кажат „парите нямат значение“, други – „всичките ми проблеми могат да се решат с пари“, но както винаги, може би най-правилният отговор е в „златната среда“. Т.е. „абе, важни са си“.

Голяма част от хората, през голяма част от живота си правят всевъзможни неща, за да се доберат до заветните пари. Работят по 16 часа на ден, летят в космоса, продават тялото си, прекарват с месеци далеч от близките си или увреждат здравето си.

Милиони хора денонощно мечтаят за това, което биха правили или имали, ако и когато имат „мноооого пари“.

Оказва се обаче, че хора, спечелили милиони от лотарията, след броени години се оказват в същото безрадостно финансово състояние, в което са били и преди това. Други, работят здраво и печелят здраво, но и харчат здраво и парите все не им достигат.

Какъв е проблемът на тези хора? Имат парите и ги губят? Защо? Как? Какво им пречи?

Проблемът е, че не е важно колко пари имаш, а как ги управляваш. Ако имаш малко, но ги управляваш добре, те могат да станат повече. Но ако имаш много и не ги управляваш качествено, скоро ще ти останат много малко.

А какво значи да управляваме парите си? В основата си, нещата не са крайно сложни, но са трудни (от психологическа гледна точка) за реализация. Да управляваш добре парите си, практически означава:

[unordered_list style=“arrow“]

  • Да си осигуриш и поддържаш източник/ци на доходи.
  • Да запазиш парите си.
  • Да ги увеличаваш със стабилно темпо.

[/unordered_list]

Простичко, нали?

Жалко, че по-голямата част от населението на планетата не го знае. 🙂

Аз винаги съм страдал от липсата на „нормален“ и лесен начин да се осигури финансово образование (финансова култура, финансова интелигентност) за „обикновения“ човек. Според мен, основите на личните финанси трябва да се изучават още в началното училище (както и предприемачеството).

Понякога в семейството, ако родителите притежават необходимата финансова култура, тези знания се предават на новото поколение. Но случаят много често не е такъв.

Резултатът?

Нация от хора, които носят свръхмодерни смартфони, ползват скъпи лаптопи, карат автомобили, които не могат да си позволят и живеят в домове над възможностите си. Хора, чиито баби имат повече спестени пари от тях, но въпреки това те пазаруват само в скъпи маркови магазини (не бабите, а „другите хора“). Хора, които знаят, че пенсионната ни система не струва, но продължават да не мислят дори за осигуряване на финансовата си сигурност за времето, когато няма да могат да бъдат активни и да работят със същото темпо, както сега.

Със сигурност не съм противник на кредитната система, хубавите смартфони, лаптопи, автомобили, дрехи, екскурзии и луксозни преживявания. Но, безапелационно се натрапва идеята, че управлението на парите по един ефективен и добър начин е единственият път към притежаването / изживяването на всички тези неща, без този път да води към фалит, бедност, непосилни вноски по кредити и мизерия.

Но как да управляваме парите си добре? Никой не ни е научил.

Осъзнавайки тази огромна нужда от финансова култура и знания за широката публика, за мен е радост и с широка доброжелателна усмивка посрещам появата на инициативи в тази област.

Именно затова ми е особено приятно да ви представя един много специален курс, организиран от Републики за взаимопомощ. Той се нарича:

„Какво не ни казва Кийосаки?“

Това е едно изключително обхватно обучение по финансова грамотност, водено от хора, които наистина знаят какво говорят.

Учебните модули в курса са общо 10. Ето ги:

Модул Дата и час Времетраене
Модул 1: Активи, пасиви и лични финанси 25 март 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 2: Инвестиции, доходност и ликвидност 8 април 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 3: Управление на риска, банкови депозити 22 април 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 4: Финансов анализ и инвестиции 7 май 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 5: Фондова борса и сделки 20 май 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 6: Онлайн и маржин търговия 3 юни 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 7: Управление на активи и взаимни фондове 17 юни 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 8: Технически и фундаментален анализ 1 юли 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 9: Недвижими имоти и застраховане 15 юли 2014 – 18.30 часа 3 часа
Модул 10: Финансово планиране и Форекс 29 юли 2014 – 18.30 часа 3 часа

А ето кои са и лекторите:

[unordered_list style=“star“]

  • Стойне Василев. Основател на SmartMoney.bg.
  • Виталий Зарейчук. Съосновател на бизнес общността за взаимопомощ Republics of Aid
  • Александър Николов. Портфейлен мениджър на ДФ Адванс Източна Европа и заместник-председател на СД на Карол Капитал Мениджмънт.
  • Ангел Рабаджийски. Изпълнителен директор на инвестиционен посредник Карол.
  • Димо Димов. Ръководител отдел „Международни пазари“ в ИП Карол.
  • Йордан Калоянчев. Брокер на международните пазари в Карол.

[/unordered_list]

Сигурен съм, че всеки има какво да научи от тези хора.

Щастлив съм, че имам възможност да бъда партньор на организаторите при популяризиране на курса. Смятам, че разглежданите теми са изключително важни и всеки от нас (независимо от неговата професия и цели в живота) трябва да се образова в тази област. Повечето знания и умения тук, никога не са в излишък.

За моите читатели и абонати, организаторите предоставиха възможност за участие в курса или в отделни негови модули (можете да закупите само избрани модули, ако не се интересувате от всички теми в курса) с отстъпка от 15%. Достатъчно е при регистрацията си да въведете промо-код BORILBOGOEV.

Но тъй като искам да създам много повече „триене“ и „суматоха“, ще представя на вашето внимание общо три специални предложения, а пък вие решете, кое ви е „по мярка“.

Първо специално предложение

Ако се регистрирате за курса „Какво не ни казва Кийосаки?“ (или за отделни негови модули) с промо-код BORILBOGOEV, получавате 15% отстъпка. Регистрирайте се тук.

Второ специално предложение

Ако се регистрирате за курса „Какво не ни казва Кийосаки?“ (или за отделни негови модули), независимо какъв промо-код сте използвали, получавате 60% отстъпка от „Златният абонамент“ за BORILBOGOEV.COM. Просто използвайте промо-код republicsofaid при поръчката в BORILBOGOEV.COM. Спестявате 72 евро. Можете да започнете от тук.

Трето специално предложение

Ако поръчате който и да било продукт от BORILBOGOEV.COM до края на тази седмица (23.03.2014 г.), участвате в игра за 1 безплатен пропуск за целия курс „Какво не ни казва Кийосаки?“. Победителят ще бъде определен от мен с томбола (ще участват номерата на всички поръчки в магазина от тази седмица) и ще бъде обявен през следващата седмица.

Предлагам ви да се възползвате от някое от тези предложения! Сигурен съм, че няма да съжалявате, а личните ви финанси ще се почустват много добре. 🙂

Share This