Как да си направим професионален уебсайт – бързо, лесно, евтино

96.00 лв.

Направете своя уебсайт с минимален бюджет, запазвайки професионален вид, функционалности и пълен контрол над всичко.

Категория:

Описание

УЕБСАЙТЪТ – ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ОФИС

office

Помня времето, когато да имаш сайт беше екзотика. Нещо „ново“ и дори „странно“. После дойде моментът, в който „се говореше“, че сайтът е задължителен за всяка фирма / бизнес. А сега живеем в едно още по-вълнуващо време, когато да имаш сайт е като да имаш четка за зъби. Практически е немислимо да имаш какъвто и да било бизнес и да нямаш уебсайт. Защо? Ето няколко причини:

Причина 1: Уебсайтът е винаги онлайн и работи за вас и вашия бизнес 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Той работи като ваш PR специалист, продавач, секретарка и бизнес партньор взети заедно.

Причина 2: Уебсайтът е вашият офис в Интернет, домът на вашия бизнес в Мрежата. Без сайт, няма да има къде да разкажете – по адекватен и контролиран начин – за себе си, бизнеса си и за начините, по които правите света по-добър.

Причина 3: Наличието на добре оптимизиран уебсайт позволява на Google да ви открива по-лесно и да ви „води“ нови посетители и клиенти.

Причина 4: В съвременния свят вашите потенциални клиенти, партньори и служители търсят информация за вас първо в Интернет, а не в градската библиотека и вестник „24 часа“. Ако ви няма онлайн, значи ви няма никъде (поне в очите на тези, важни за вас хора). Ако в Интернет не пише хубави неща за вас, такава става и вашата репутация.

Причина 5: Уебсайтът е вашият глас, мястото, където имате пълен контрол над информацията, която се публикува и така можете да комуникирате „официално“ с различните ваши публики.

С други думи, ако искате да правите бизнес (дори той да няма нищо общо с Интернет), няма как да избягате от създаването на уебсайт. А и няма да искате.

Има обаче един проблем…

ПРОБЛЕМЪТ

webdesigner

От една страна, на нас – като собственици на бизнес – ни е изключително важно да имаме възможно най-представителен, добре изглеждащ, функционален и работещ уебсайт. От друга страна, обаче, специалистите, с които си струва да се работи, обикновено искат доста солени суми, за да ви направят качествен сайт. В зависимост от типа и сложността, той може да ви излезе между 2000 и 20 000 лв (а дори и повече). Да представителен уебсайт на бизнес, обикновено цената е 2000-3000 лв.

Разбира се, винаги можете да се поддадете на някоя от „изгодните“ оферти за по 200-300 лв, но, както казваше един човек, който много уважавам „Когато си поръчаш сайт за 200 лв, получаваш сайт за 200 лв.„.

Остава само още една значима опция и тя е да си направим сайта сами. И тук повечето „нормални“ хора се стъписват. Всичко изглежда толкова сложно и техническо. Думи като „домейн“, „хостинг“, „FTP“, „WordPress“, „система“ силно плашат и отказват много хора.

Когато направих първия си уебсайт (за моя тогавашен работодател), годината беше 1999. По онова време се наложи аз да напиша на HTML всяка една страница и елемент на сайта, да си подготвя всички изображения, да „навържа“ линковете и да покажа на света моето произведение. Трудоемка и пипкава работа.

През последните 16 години, всичко това е практически забравено. Не че не можете да го направите, ако искате. Никой не ви забранява да си „напишете“ сайта на HTML, но ще бъде глупаво, ако го направите по този начин. С инструментите, които имаме в момента, създаването на уебсайт е толкова сложно, колкото и да проверявате имейла си или да „цъкате“ във Facebook. Да, има някои нови термини, които трябва да се овладеят, но със сигурност не е необходимо да сте „закоравял“ програмист.

Така, че – от перспективата на моя опит – бих ви препоръчал следното:

 1. Ако разполагате с бюджет – поръчайте сайта си при професионалист.
 2. Ако не разполагате – не се хвърляйте на „изгодни“ оферти. Направете сайта си сами и няма да съжалявате. А когато бизнесът ви започне да печели достатъчно, вижте т. 1.

МОЯТ „ТАНЦ“ С УЕБСАЙТОВЕТЕ

slide-consulting

Като заговорихме за моя опит, нека да разкажа малко по-подробно за него… Както споменах, направих първия си уебсайт през 1999 г. След това професионалният ми път тръгна в такава посока, че започнах професионално да се занимавам с уеб дизайн и разработка (програмиране). Учех се в движение. Постепенно овладях HTML, CSS, PHP. Започнах да създавам уеб системи и интерфейси, сайтове и специализирани страници за свои клиенти и за тогавашния ми работодател.

Мога с гордост да кажа, че мое дело бяха първите версии на сайтовете на „Еврофутбол“, „Националната здравно-осигурителна каса“, „Afghanistan International Bank“ и много други. През годините създадох над 200 сайта и уеб базирани системи. Включително и много сайтове за мои стартиращи начинания и бизнеси.

През всичките тези години преминах през множество начини на работа, научих се да програмирам, правих сайтове с Joomla, Drupal и други системи, които вече не съществуват. В един момент, обаче, се появи WordPress. При нейното раждане, това беше система за лични блогове – доста „бъгава“, доста орязана, доста странна, на фона на богатата на възможности (за тогава) Joomla. Тествах WordPress, видя ми се твърде ограничена и не я използвах, но продължих да я държа под око.

В един момент, следейки развитието на различните платформи за управление на съдържанието, установих, че WordPress преживява нещо като бум, растеж, усъвършенстване. Оказа се, че вече е изпреварила (поне според мен) Joomla и е новият стандарт при изграждането на сайтове и блогове. Мисля, че това се случи около 2007-ма година.

След няколко сайта, направени с тогавашната версия на WordPress, реших, че минавам на тази система. Мигрирах много мои клиенти, както и своите собствени сайтове. Joomla остана зад гърба ми и дойде ерата на WordPress.

КАКВО Е WORDPRESS И ЗАЩО Е ВАЖНО ДА Я  ПОЗНАВАМЕ?

wordpress

WordPress е т.нар. „платформа за управление на съдържанието„. Тя е система. Нещо, което инсталирате и то ви позволява да управлявате всеки – малък или голям – аспект на сайта си.

Искате да смените картинка? Готово! Искате да създадете нова страница или да редактирате стара? Няма проблем. Искате да напишете статия в блога си? Лесна работа. Искате да направите форма за регистрация? Разполагате с десетки възможности за това. Искате да продавате през сайта си? Фасулска работа.

Въобще, WordPress е така търсеният от мен – през 1999 – и не само от мен, универсален инструмент за изграждане на красиви, функционални и професионални уебсайтове. При това – работейки по един лесен и интуитивен начин.

С други думи:

 1. Ако искате да си направите уебсайт, най-бързият, евтин и лесен начин се нарича WordPress.
 2. WordPress не е програма за изстрелване на совалки. Всеки човек може да се обучи да я използва (става лесно и бързо) и да създава и управлява сайтове с нейна помощ.

Въпреки популярността на WordPress, продължавам да срещам мои клиенти и курсисти, които имат трудности в разбирането на основни концепции при изграждането на съвременни уебсайтове. Имам и много запитвания за създаването на обучение, което да преведе студентите стъпка-по-стъпка, през целия процес по създаването на уебсайт…

Е, ако ме познавате, знаете, че малко ми трябва. Отговорът ми никак не е неочакван. Създадох онлайн курс. 🙂

ПРЕДСТАВЯМ ВИ…

hmpw-presentation-title

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ПРОФЕСИОНАЛЕН УЕБСАЙТ – БЪРЗО, ЛЕСНО, ЕВТИНО

Какво ще научите (и ще можете да приложите в своя бизнес) от този курс:

 1. Ще знаете всичко, което ви е необхдимо за домейните и тяхното управление и ще можете да го правите с лекота.
 2. Ще можете да боравите с хостинг акаунт и дори ще знаете какво е това.
 3. Ще научите всичко, което трябва да знаете за WordPress, ще можете да инсталирате и настройвате системата.
 4. Ще разберете как да се снабдите с професионален дизайн за сайта си и ще можете да го инсталирате и настроите.
 5. Ще можете да изградите структурата на сайта си – страници, категории и рубрики, начална страница.
 6. Ще можете да създавате и управлявате менюта, widgets, footer елементи във вашия уебсайт.
 7. Ще можете да създавате и редактирате съдържание в сайта си – страници, статии, изображения.
 8. Ще знаете какво са WordPress plugins и ще можете да ги инсталирате и настройвате.

Без да скромнича излишно, бих казал, че ако искате сами да си направите уебсайт, това е курсът – стъпка-по-стъпка – който ви трябва.

УЧЕБНИ МОДУЛИ

Курсът съдържа следните учебни модули (теми), дадени по-долу. Във всеки от тях има видео презентация, демонстрация и, ако е необходимо, материали за изтегляне и задачи за самостоятелна работа.

hmpw-presentation-module1-prep

 

hmpw-presentation-module2-domain

hmpw-presentation-module3-hosting

hmpw-presentation-module4-wordpress

hmpw-presentation-module5-theme

hmpw-presentation-module6-structure

hmpw-presentation-module7-navigation

hmpw-presentation-module8-content

hmpw-presentation-module9-plugins

hmpw-presentation-module10-whatnext

КОГА И КАК ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ КУРСА?

“Как да си направим професионален уебсайт – бързо, лесно, евтино“ е онлайн видео курс и е достъпен за курсистите по всяко време и от всяка точка на света с връзка към Интернет.

Тъй като курсът е онлайн, ще можете да се обучавате, когато и където ви е удобно и да отделяте толкова време, с колкото разполагате. Така ще можете да напредвате със собствено темпо.

Достъпът до курсът не е ограничен във времето – веднъж закупен, той си остава ваш за винаги.

МЕТОДИКА НА ОБУЧЕНИЕ

Обучението в курса е онлайн. Не се налага лично присъствие на определено място. Основните учебни материали във всеки модул (може да варират в зависимост от нуждите и предназначението на модула) са:

 1. Текстови описания
 2. Видео презентации
 3. Видео демонстрации (където се налага)
 4. Задачи за самостоятелна работа
 5. Материали за изтегляне
 6. Линкове към други полезни материали онлайн

Постарал съм се да заложа правилното съотношение между текст и видео, теория и демонстрации (наблягам на демонстрацията и практиката), така че да имате максимални резултати за минимално време.

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ТОЗИ КУРС?

Ако имате (или искате да имате) онлайн бизнес, ако сте собственик на съществуващ офлайн бизнес и искате да излезете онлайн, ако сте консултант или представител на друга свободна професия… Но не разполагате с бюджет от 1000-5000 лв за изработка на уебсайт (или просто не искате да ги дадете за това)… Този курс е точно за вас!

Ще научите какво трябва да се направи, ще видите как се прави и ще направите свой собствен уебсайт с помощта на системата WordPress.

Гарантирам ви, че ще бъде бързо, лесно и евтино.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В КУРСА?

За да получите достъп до обучението, достатъчно е да направите поръчка и да заплатите посочената цена. След това, ще получите всички необходими данни за достъп по имейл. Започнете от тук:

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

За мен е удоволствие да представя на вашето внимание няколко отзива на мои клиенти и партньори. Те споделят своето мнение моята работа, подход, както и впечатленията си от провежданите от мен обучения.

ОТЗИВИ ОТ КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ

Мария Гъбова, Маг Студио

Подборът на темите в курса е направен изключително прецизно. Засегнати са основните и най-важни неща от тематиката. За мен лично най-полезни и интересни теми бяха email маркетинга, онлайн рекламата, Маркетинга за търсачки, Маркетинга в социалните мрежи, Управление на онлайн репутацията и Онлайн статистика и анализ. Прочетох ги с удоволствие и определено научих много.

Маргарита Лулова, Shop for Beauty

Поздравления за курса! Поздравления за креативността в подхода.

Катя Ангелова

Бих искала да ви поздравя и да ви благодаря за обучението. Формата, която сте избрали, е изключително полезна и ефективна. Информацията е наистина това, което очаквах и съм изключително доволна, че съм част от това обучение.

Христо Трошев, Елит Фитнес

Много приятно ме изненада. Наистина кратко и точно инфо. Много добре подредено и представено, систематизирано и структурирано перфектно. С огромно нетърпение очаквам следващия. Лично на мен тези уроци и практическите задачи са много ценни. Точно от това имам нужда. Да видя как става, някой да ми го покаже, да мога да питам… да придобия опит и знания.

ОТЗИВИ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СЪВМЕСТНАТА НИ РАБОТА

Драгомира Павлова, Вива Кредит

Работата на екипа на Вива кредит с Борил Богоев беше истинско удоволствие. Изключително компетентен, ерудиран, с невероятна харизма и чувство за хумор. Борил успя да научи екипа ни на истински онлайн маркетинг и ни показа начините да се развием като различната компания в онлайн пространството. След като приключихме съвместната ни работа той продължи да се интересува от всичко, случващо се във фирмата и да ни дава своите ценни съвети. С удоволствие бихме потърсили услугите му и за бъдещи наши проекти.

Любомира Любенова, Медия Старт

Често търсим партньори, но рядко сме напълно удовлетворени от начина им на мислене и на действие. Борил е един рядко срещан партньор. С него се работи с лекота.Това се дължи на неговите професионализъм и увереност. С него може да очаквате стриктно спазени срокове и методичност! Целенасочен и организиран е.

Поли Козарова, Маркетинг буркан

Boril Bogoev е персонален бренд в българския уеб. Един от най-активните хора, с които съм се срещала. 24х7 онлайн и не знам как успява – но също толкова време офлайн? Странно… Ще го срещнете на всяко голямо и интересно събитие за уеб бизнес и той неизменно ще бъде сред основните лектори, от които много ще научите. Вдъхновяващ. Страхотен мотиватор, ментор и обучител. Вижда тенденциите и май е сред първите, които ги анонсират. В чисто човешки план – старомодно (в най-хубавия смисъл на тази дума) добронамерен и открит. Ех, като всеки умен българин се занимава с доста неща и проекти. Понякога имам чувството, че е на 100 места едновременно. Но може би пък точно това е неговото предимство? Харесва ми, че ако сгреши, винаги си го казва, което не е често срещано в родното уеб (и не само) пространство.

Димитър Николов, MediaBit

Борил е страхотен човек с голяма усмивка и още по-големи умения в областите на маркетинга и комуникациите. Винаги е приятно да работиш с хора, които гонят креативността, вместо рутината. Едно е сигурно – дадете ли му творческата свобода да направи своята магия, резултатите за вашия бизнес ще бъдат налице!

Дарина Христова, Pierre Fabre Bulgaria

Имам удоволствието да познавам и работя вече втора година с Борил. Впечатли ме в действие, по време на семинара “Интернет Маркетинг с нулев бюджет” и по-точно с презентацията си Еmail Кama Sutra. Както в живота, така и в бизнеса, да намериш точния партньор е късмет! Е, аз имах този, да открия Борил, екипно да творим и се наслаждаваме на взаимната ни работа. Благодарение на неговия изключителен професионализъм и всеотдайност в работата, аз смело твърдя, че ние имаме едно от най-качественото маркетинг онлайн присъствие сред нашите конкуренти. Едно голямо мерси на един голям ЧОВЕК!

Ованес Ованесян, Web & Events

Работили сме с Борил многократно, като той е бил лектор на много наши събития. За мен Борил е един от най-добрите лектори (със сигурност е в топ 3) на маркетинг теми в България. Ние сме работили с над 100 лектора на подобни теми, така че това може да ви говори много! Най-важното за мен е, че Борил е страхотен човек и е винаги готов да помогне както може. Изключително точен, прецизен и усмихнат!

Бисер Вълов, BEYOND ID Studio

Работил съм многократно с Борил, следя развитието на онлайн курсовете му от години и неведнъж сме били заедно лектори на дигитални събития. Впечатленията ми винаги са били за прецизност и задълбоченост на познанията в съчетание с приятно поднесен хумор. Наскоро имах възможността да работя с него по сложен проект за създаването на поредица от обучения по поръчка за конкретен клиент, който изискваше всички елементи и примери да отговарят на тясно специализирана ниша. Борил имаше за задача да бъде основен лектор и автор на обученията, с чиято роля той се справи на завидно високо ниво, допълвайки и подобрявайки курсовете през целия изтощителен процес. За мен не остават съмнения дали да продължа съвместната си работа с него и в бъдеще.

НАПРАВЕТЕ САЙТА СИ САМИ! СПЕСТЕТЕ 1000-5000 ЛВ. СТАРТИРАЙТЕ СВОЯ ОНЛАЙН БИЗНЕС СЕГА!

Контакти       |       Общи условия       |       Политика за поверителност       |       Вход в учебната зона

© Copyright 2016. Борил Богоев. Всички права запазени.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Също може да ви хареса…

Share This