Изграждане на качествена имейл база данни

96.00 лв.

Кратко теоретично въведение, практически стъпки и демонстрация за това как да изградим база данни от потребители, които се интересуват от нас, желаят да получават информация от нас и са готови да купуват.

Категория:

Описание

Един от най-често срещаните проблеми, които научавам, че имат моите клиенти и курсисти е малката и, често, некачествена база данни. Това, обикновено води до много слаби резултати в имейл маркетинга, което пък е причина за демотивация и отказване от този канал. Което е голяма грешка, защото имейлът продължава да бъде един от най-печелившите маркетингови канали и  ако не го използвате, със сигурност губите пари (образно казано).

Основните елементи, които са важни за нашия имейл маркетинг, са:

1/ Размер на базата данни (list size).

2/ Доставяне на максимален брой от съобщенията до получателите (delivery rate).

3/ Отваряне на имейлите (open rate).

4/ Кликване върху линковете в имейлите (click rate).

5/ Извършване на желаните от нас действия при пристигане на посрещащата страница (conversion rate).

Тези 5 елемента дефинират качеството на нашата база данни и на провежданите от нас кампании. Това са и показателите (и лостовете) за успех в имейл маркетинга.

И, разбира се, всичко започва от базата данни. Ако нямаме такава, ако е малка или ако е некачествена, то останалите 4 фактора ще имат малка или никаква възможност да се проявят.

Една от най-важните ни задачи (да не кажа най-важната) е непрекъснато да прилагаме стратегии, тактики и практики за увеличаване на базата си данни, за добавяне на качествени, заинтересовани абонати. Така придаваме мащаб и мощ на имейл маркетинга си и осигуряваме възможност той да прояви пълния си потенциал.

„Как бързо да увелича базата си данни и да добавя качествени абонати?“

Това, в някои случаи, е въпрос за милион долара. Затова реших да му дам практичен, илюстриран с конкретен пример, отговор. Така създадох работилницата „Изграждане на качествена база данни“.

Вижте каква информация включих в тази онлайн работилница (достъпна е чрез потребителско име и парола, направо от вашия компютър, по всяко, удобно за вас време):

Защо е толкова важно да използваме имейл маркетинга в бизнеса си? Тук ще намерите отговор на този въпрос.

Къде е мястото на имейл маркетинга в цялостния маркетинг микс на една компания или бизнес?

Как изглежда основният процес при имейл маркетинга? Кои са най-важните елементи на имейл маркетинг стратегията?

Преглед на най-важните инструменти и компоненти на съвременния имейл маркетинг. Въпреки, че имейлът е запазил своите основни характеристики, има елементи, добавени с годините усъвършенстване, които увеличават неговата сила и дават допълнителни възможности за постигане на по-добри резултати.

Имейл маркетингът е един от най-ефективните канали за комуникация и продажба – няколко пъти по-ефективен от любимите ни социални мрежи, например. Тук ще научите какви резултати е възможно и реалистично да постигнете, за да не се подлъгвате по празни обещания за бързо забогатяване и да развиете нереални очаквания. Реалността не е приказна, но продълава да е силно вдъхновяваща.

Кои са основните показатели за това дали базата ви данни е качествена? Вижте как да познаете и към какво да се стремите.

Кои са най-важните и най-ефективни начини да увеличите базата си данни, добавяйки качествени абонати, интересуващи се от вас, вашата марка и от това, което имате да им кажете?

В основата на това обучение е конкретен пример от моята практика. При кампанията, която ще разгледаме, аз успях да изградя база данни от заинтересовани абонати, която достигна размер от 1280 човека за 3 дни. Тук ще направим бърз преглед на примера, а в следващите уроци от обучението, ще представя, стъпка-по-стъпка, как беше реализирано всичко и подробности за постигнатите резултати.

Вижте каква „примамка“ използвах, за да дам причинина на абонатите да се регистрират.

Как създадох нов списък (база данни) и форма за регистрация, използвайки един от най-популярните софтуери за имейл маркетинг – MailChimp?

Как създадох landing page, представяща моята „примамка“, използвайки WordPress (като система за управление на съдържанието) и гъвкавата тема Divi и как можете да го направите и вие?

Как изглежда цялостният процес – създаден и настроен?

Какъв беше планът ми за промотиране на „примамката“ и привличане на нови абонати?

Какво послание подготвих към абонатите, така че да привлека вниманието им и да ги подтикна да се регистрират?

Как подготвих изображенията за рекламната кампания? Защо ги подготвих в този вид?

Как създадох рекламата във Facebook с цел да рекламирам възможността за регистрация? Какво се обърка и защо се счупиха нещата още в самото начало?

Как спасих положението с промотиран пост във Facebook, докато рекламата тръгне? Рекламата или постът постигнаха по-добри резултати?

Анализ на постигнатите резултати в края на кампанията. Подробна разбивка и пълна прозрачност на постигнатото от мен.

Обобщен план за успех – практически стъпки за изграждане на качествена база данни от заинтересувани потребители, които искат да научат това, което имаме да им кажем.

Обучението „Изграждане на качествена имейл база данни“ е изцяло онлайн и се състои от видео уроци и демонстрации. То ще бъде достъпно за вас веднага и ще можете да го ползвате по всяко време, за неограничен период в бъдещето. За да се запознаете с уроците, ви е необходим само компютър, връзка с Интернет и браузър,  през който да влезете в системата.

Това обучение е планирано да бъде част от програмата „Тотална оптимизация за продажби“, като в същото време ще се предлага и отделно.

ВАЖНО: Ако сте закупили програмата „Тотална оптимизация за продажби“, НЕ правете поръчка за това обучение. То ще бъде добавено като модул там и ще бъде достъпно за вас, без допълнително заплащане.

За да се включите в обучението, направете поръчка и съответното плащане и до 24 часа след това ще ви изпратя потребителско име, парола и адрес, на който ще можете да започнете заниманията си.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Share This