Как да умножим печалбите от сайта си?

48.00 лв.

7 начина да използваме маркетингови фунии на няколко нива, за да превърнем всеки от онлайн бизнес моделите в машина за пари.

Категория:

Описание

В моята практика консултирам, както представители на свободните професии, така и e-commerce бизнеси и големи компании. Практически в 100% от случаите, рано или късно, достигаме до темата „Как да правим повече пари с това, което имаме в момента?“.

Оказва се, че много често, бизнесите се фокусират върху основната си дейност (което никак не е зле) и влагат много труд и усилия, време и енергия, развиват бизнеса, а в крайна сметка се оказва, че имат само една нишка от доходи. Така те стават зависими от този единствен доход и нормалните вариации в продажбите оказват доста осезаемо влияние върху здравето на бизнеса.

Ако, обаче, приложим стратегията на фунията и изградим бизнеса си на няколко нива, това ни позволява да имаме повече източници на доходи при запазване на същия бизнес модел.

Какво означава това? В този случай ние пак си движим бизнеса, но „капе“ (а понякога „тече“) от няколко различни места. По този начин вече не сме зависими от върховете и спадовете в бизнеса и имаме начин да тушираме временни или по продължителни „пропадания“ на пазара. В същото време, умножаваме ефекта при добър подем в продажбите.

По този начин ние буквално умножаваме печалбите от бизнеса си, без да инвестираме допълнителни суми за реклама – просто като оптимизираме дейностите и изградим фуния с няколко нива на доходите.

Ето един прост пример:

Да си представим, че се занимаваме с консултации по здравословно хранене. (Бележка: Този подход може да се приложи при всички бизнес модели, това е само един от примерите.)

Ако развиваме бизнеса си по стандартния начин, ние обикновено намираме клиенти, консултираме ги и получаваме заплащане за всяка консултация. Да речем – това са 50 лв на консултация.

Обикновено, нямаме възможност да консултираме 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Затова да предположим, че в три от дните в седмицата, графикът ни е запълнен. Ето какви сметки можем да направим тук:

3 дни х 4 седмици в месеца х 5 консултации на ден х 50 лв = 3000 лв на месец. Това е месечният ни консултантски доход, който трудно можем да увеличим, поради чисто човешки и физиологически ограничения, както и необходимостта да се занимаваме с маркетинг на услугите си, да обгрижваме клиенти, да отговаряме на запитвания и т.н.

Да помислим как можем да умножим тези доходи. Ето няколко идеи:

1/ Да напишем книга. Получаваме нишка от пасивни доходи и начин да рекламираме консултациите си допълнително.

2/ Да провеждаме обучения и семинари на живо. Ето ти още едно ниво на доходите, както и възможност да продаваме консултациите си.

3/ Да създадем онлайн курс/обучение по темата за храненето. Нова нишка от доходи.

4/ Да стартираме линия от физически продукти в областта на храненето. Това може да са кухненски принадлежности, специални здравословни хранителни блокчета или каквото се сетим.

5/ Можем да разработим (или поръчаме да ни разработят) онлайн или мобилно приложение за мотивиране и ръководене на процеса по здравословно хранене.

Както виждате, в този бърз пример, изграждайки бизнеса си на няколоко нива – в случая това са цели 5+1 нива – умножаваме доходите си и осигуряваме много по-стабилен растеж и поток от парични средства.

Темата за фунията и различните нива на доходите е засегната обстойно в модул 4 „Как да умножим печалбите от сайта си“ в подготвеният от мен онлайн курс „Печелившият уебсайт“.

Тъй като – както споменах – често получавам запитвания именно от този тип – „Как да изкарам повече пари от сайта си?“, а самият онлайн курс е с доста висока цена, реших временно да „извадя“ този модул от курса и да го предложа на вашето внимание и самостоятелно.

До 22 септември 2017 г. модулът „Как да умножим печалбите от сайта си“ може да бъде закупен отделно на цена 72 лв. В него ще намерите следната полезна и практическа информация:

1/ Какво е маркетингова фуния и защо е важна?

2/ Как да изградим маркетингова фуния на няколко нива за онлайн медия и блог?

3/ Как да изградим маркетингова фуния на няколко нива за консултантски бизнес?

4/ Как да изградим маркетингова фуния на няколко нива за онлайн магазин?

5/ Как да изградим маркетингова фуния на няколко нива при бизнес с услуги?

6/ Как да изградим маркетингова фуния на няколко нива при сайт с платен достъп?

7/ Как да изградим маркетингова фуния на няколко нива при бизнес с онлайн услуги (приложение)?

8/ Как да планираме своята печеливша маркетингова фуния?

9/ Как да изградим основните елементи на фунията?

Опитът ме е научил никога да не разчитам само на един източник на доходи – и в бизнеса и в живота. „Как да умножим печалбите от сайта си?“ е олицетворение на моята философия за правене на бизнес и е  обучение, което ще ви даде множество идеи и практически насоки за това как да превърнете своята свободна практика или бизнес, в рог на изобилието.

Направете поръчка сега и вземете един от най-ценните модули на „Печелившия уебсайт“ за малка част от цената на пълния курс.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Също може да ви хареса…

Share This