Изграждане на лична марка и репутация

180.00 лв.

Как да впечатляваме другите и да получаваме това, което искаме – винаги и навсякъде.

Категория:

Описание

Рогът на изобилието – на една ръка разстояние

За момент си представете, че животът ви върви като по вода. Клиентите сами ви търсят и намират, дори са готови да се сбият за да работят с вас. Хората, с които искате да се срещнете, откликват веднага на писмата и обажданията ви. Когато кандидатствате за работа, още същия ден ви канят на интервю и ви вземат почти веднага. Дори не се налага да си търсите работа – работодателите сами ви преследват.

Представете си, че получавате подаръци и отстъпки, без да се стремите към тях. Когато помолите за помощ, почти моментално получавате лавина от предложения. Когато зададете въпрос, отговорите потичат веднага към вас. Представете си, че живеете в свят на изобилие, късмет, благополучие, хармония и позитивни, учтиви и приятни хора ви обграждат отвсякъде.

Това не е измислена ситуация. Нито е нещо, присъщо на кралски особи и мултимилионери. Това е ежедневието на хората, изградили позитивна, стабилна и качествена лична марка.

За кого е това изобилие?

Независимо дали сте експерт, дизайнер, програмист, предприемач, актьор, художник, адвокат, счетоводител, лекар, ученик, мениджър, политик или просто „обикновен човек“, вашата лична марка е вашата супер сила, вълшебната пръчица, която може да ви осигури всичко, което си пожелаете.

Вашият най-лош кошмар

В същото време, марката и репутацията ви, ако не са изградени и управлявани добре (или ако въобще не са изграждани и управлявани), могат да се превърнат във вашия най-лош кошмар. Врати се затварят под носа ви. Никой не се сеща за вас по празниците. Не ви вземат на работа никъде. И, въобще животът ви изглежда като низ от „каръшки изпълнения“.

Моята лична марка

Твърде пресилено ще е да кажа, че изграждането на моята лична марка е нещо, което стриктно съм планирал и изпълнил успешно. По-скоро беше серия от събития, които ми дадоха ценни уроци. Допуснах и продължвам да допускам много грешки, но ми се ще да вярвам, че схемата е „две напред, една назад“, а не „една напред и две назад“.

Въпреки всички грешки и уроци по пътя, като си направя малък анализ, установявам, че моите успехи и постижения се дължат основно на две важни неща:

1/ Моята лична марка и репутация.
2/ Моите приятели и партньори.

Нямаше как да стане възможно участието ми в „Блогопедия“, създаването на първия ми онлайн курс – „Летящ старт в Интернет маркетинга“, първата ми поява на сцена в „Интернет маркетинг с нулев бюджет“ и всичко останало, без правилната репутация и добрите партньори, които ми помогнаха всичко да се случи гладко и качествено.

Дори и след началото, на всеки етап марката и партньорите винаги са били до мен и са ми отваряли множество врати и са ме дърпали, бутали и ритали нагоре и напред.

Може би имам много знания и умения, но отчитам, че изграждането и поддържането на добра репутация и вдъхновяваща марка е нещото, което мога най-добре и използвам пълния му потенциал.

Анкетата

Няколко дни преди да напиша този текст, публикувах в Интернет анкета. Там написах десетина идеи за теми на онлайн курсове, обучения, книги, които бих искал да подготвя. Помолих хората да гласуват, за да започна по реда на техния интерес, а не да създавам неща, от които никой няма нужда и не желае.

Изключително приятна изненада за мен беше, че темата „Лична марка и репутация“ беше в топ 3 от самото начало и остана така до края. Затова, без ни най-малко да се колебая, пристъпих към подготовката на една обхватна, практическа и качествена програма за изграждане на личен бранд и управление на репутацията, както онлайн, така и в „реалния свят“.

„Старият“ курс

Ако разгледате сайта ми, ще забележите, че вече съществува малка онлайн работилница/лекция, която е с подобно заглавие „Изграждане на лична марка и репутация онлайн“. Това е една моя ранна лекция, която разкрива основните елементи на личната марка, но определено има нужда от разширяване и добавяне на множество практически елементи.

Именно затова и вдъхновен от резултатите от анкетата, за мен е удоволствие да ви представя новият мастер курс „Изграждане на лична марка и репутация“.

Изграждане на лична марка и репутация

Как да впечатляваме другите и да получаваме това, което искаме – винаги и навсякъде

Този мастер курс е много по-внимателно обмислен и структуриран, отколкото старата лекция. Той е и много по-обемист, с много повече практически. Базиран е, както на моя личен опит, така и на добрите съвременни практики в тази област – практики, които са изпитани и са доказали, че дават резултати, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

За кого е мастер курсът „Изграждане на лична марка и репутация“?

Това онлайн обучение е насочено към всички експерти и предприемачи, в чиято работа и живот личната марка играе важна роля. Аз бих стигнал по-далеч и бих казал, че личната марка влияе на успеха и взаимоотношенията ни, както в професионалния живот и бизнеса, така и в личния живот – във всеки техен аспект.

Но за да не изглежда, че се опитвам да ви предложа „пенкилер“, ще се фокусирам върху професионалния и бизнес аспект на ползите от това обучение. От получените знания и умения, най-голям положителен ефект ще забележат:

Хора, търсещи работа или повишение, искащи да изградят качествена и успешна кариера.

Представители на свободни професии от всякакъв характер – дизайнери, копирайтъри, лекари, художници, програмисти, юристи, счетоводители, ВиК майстори, писатели и други подобни.

Предприемачи, особено собственици на малък и среден бизнес. Личната марка и репутация са важни не само за взаимоотношенията с клиентите, но и за всяка комуникация с партньорите на бизнеса.

Мениджъри от всички нива – каквато марка и репутация си изградиш в рамките на компанията и на своя екип, на такива резултати можеш да разчиташ.

Публични личности – политици, певци, актьори, водещи, модели и други. За тях марката и репутацията са това, което определя дали ще успеят, дали ще имат ангажимент, дали ще ги изберат или ще стоят забравени в своята квартира в краен квартал.

Мога да изреждам още, но засега ще се огранича само в тези 5 категории. Ако вие сте представител на някоя от тях, според мен е много важно да знаете, че личната марка и репутация или липсата на добре управлявани такива, имат съвсем реално и много силно влияние върху вашето представяне, взаимоотношения с клиенти, партньори и колеги и вашия успех.

Какво е включено в мастер курса?

Осъзнавайки напълно важността на личната марка и репутация, отделих доста време и усилия да синтезирам информацията, знанията и уменията, които да включа в обучението. Ето темите на учебните модули и преглед на тяхното съдържание:

МОДУЛ 1: ПЛАНИРАНЕ И ПОДГОТОВКА

Не оставяйте своята лична марка и репутация на случайността. Преди да започнем да ги градим, е добре да положим стабилни основи, а именно – да планираме и подготвим нещата по най-качествения възможен начин. Какво означава това?

1/ Идентичност – няма как да започнем да правим лична марка, без самите ние да знаем кои сме.

2/ Аудитория – да установим кои са хората, пред които искаме да анонсираме и изградим репутацията си. Към кои групи от хора сме се насочили.

3/ Unique Selling Proposition – с какво сме уникални, с какво се отличаваме от другите, които са се насочили към същата аудитория и работят в същата област, като нас.

4/ Константи на марката – да помислим за нашите отличителни белези, които ще сигнализират на хората, че това сме ние. Тук спадат името, логото, цветова гама и други подобни.

5/ Позициониране – да обединим нашата аудитория, нейните нужди и интереси, нашето уникално предимство и да видим какви проблеми и нужди можем да решаваме и задоволяваме на тази аудитория. С какво искаме да ни свързва тя? Каква дума искаме да запазим в тяхното съзнание?

6/ Личен brand book – големите марки имат едни тежки ръководства от много страници, които дефинират правилата за използване на тяхната марка и бранд константи. Така те гарантират, че марката им се представя по планирания начин и запазват своята идентичност. Колкото и странно да звучи, вие също имате нужда от бранд бук – кратко ръководство или кодекс, което дефинира вашата лична марка и ви помага да не забравяте за нея и да я прилагате ефективно.

7/ Стратегия и план – след като сме положили основите, добре е да имаме ясна, осъществима и вдъхновяваща стратегия и план за разгръщане, популяризиране и налагане на нашата лична марка и управление на репутацията. Не е добра идея да оставяме нещата на случайността или на другите хора.

МОДУЛ 2: ПРИСЪСТВИЕ И ИЗЯВА

След като сме се подготвили добре, време е да се покажем „на светло“. Ако не изградим своето присъствие и не изявяваме марката си, никой няма да научи за нея. А това означава, че нямаме марка. Личният бранд и репутацията са неща, които съществуват (и има смисъл да съществуват) в главите на нашите клиенти, колеги и партньори. Ако не са там, значи ги няма, колкото и хубаво лого и слоган да сме си измислили.

В този модул ще разгледаме най-важните елементи, с помощта на които да изявяваме марката и как да го направим. Това са:

1/ Визия – как да изградите своята уникална бранд визия на практика.

2/ Сайт – как да планирате и направите своя личен или професионален уебсайт.

3/ Блог – какво представлява блога, какво да пишем в него и как да го превърнем в един от най-мощните инструменти за изграждане на нашата марка.

4/ Присъствие в социалните мрежи – в кои социални мрежи да се появим, как да оформим своя профил, какво и кога да публикуваме.

5/ Медии – как да се появим в тях и да използваме тази видимост за развитие на нашата марка.

6/ Лекторски изяви – как да изстреляме в космоса нашата лична марка и репутация с публично говорене на събития, обучения, конференции.

7/ Нетуъркинг – как да правим ефективен нетуъркинг и да изградим своя авторитет сред  правилните хора.

8/ Поведение и комуникация – как да се държим и как да комуникираме така, че да подкрепяме своето позициониране и марка и да затвърждаваме своята репутация.

Това са супер важни неща, които са инструментите за инсталиране на вашата марка там, където й е мястото – в умовете на вашата целева аудитория.

МОДУЛ 3: УПРАВЛЕНИЕ И ЗАЩИТА

Марката и репутацията са нещо динамично. Както се казва – „Репутация си гради с години, а може да се разруши за минути.“ Наша грижа е да следим своята репутация и да я защитаваме от посегателства – случайни или нарочни.

В този модул ще разгледаме следните теми:

1/ Мониторинг на марката и репутацията – как да наблюдаваме какво се случва с нашата марка и каква е репутацията ни.

2/ Лични PR кризи – как да реагираме, когато се изложим и това стане достояние на нашата аудитория. Независимо дали сме направили гаф или има проблем по независещи от нас причини, много важно е как ще реагираме публично и как ще „отиграем“ ситуацията.

3/ Хейтърите – Как да се справим с тях – емоционално и комуникационно? Как да ги усмирим или „поставим на мястото им“? Какво да не правим? Кои са добрите практики? Винаги имаме полезен ход. И от нашата реакция зависи дали ще заздравим марката и репутацията си или ще ги сринем сами.

МОДУЛ 4: ИЗПОЛЗВАНЕ И РАЗГРЪЩАНЕ

И сега, сигурно се питате, за какво ми е да градя тази марка и да поддържам репутацията си. Да, в един момент идва времето да жънем плодовете на своя труд, да капитализираме марката си, така да се каже.

В този модул ще видим как можем да използваме марката и репутацията си за това да си отворим врати, които преди са били затворени за нас. Ще видим как можем да се ползваме с привилегии, които другите нямат, как по-лесно да постигаме целите си.

Ще установим как е възможно да имаме по-висока стойност, да получим по-висока заплата и бонуси, да продаваме продуктите и услугите си на по-високи цени.

Ще разберем как можем да си осигуряваме лесно клиенти, използвайки лостовете на марката и репутацията си.

МОДУЛ 5: СПЕЦИФИКИ

В заключителния модул на мастер курса ще разгледаме някои специфики при изграждането и използването на марка и репутация в различни области, като търсенето на работа, кариерното развитие, работата на свободна практика.

Ще разгледаме и особеностите при консултантите и коучовете, малките бизнеси и тясно специализираните експерти.

Какво включва обучението в мастер курса?

Мастер курсът „Изграждане на лична марка и репутация онлайн“ е онлайн обучение, което се състои от видеоуроци, които представят презентации (когато се налага да разкажа теоретични неща) и демонстрации (когато трябва да покажа как се прави нещо).

Също така, с включването си в обучението получавате достъп до затворена Facebook група, където можете да задавате въпроси (на които ще отговарям, разбира се), да се запознаете с другите курсисти, да търсите помощ и да помагате на колегите.

Как да се включите в мастер курса?

Достатъчно е да следвате няколко прости стъпки:

1/ Направете поръчка.

2/ Заплатете посочената сума.

3/ До 24 часа след получаване на вашето плащане, ще ви изпратя потребителско име и парола за вход в системата. Там ще намерите материали за Добре дошли.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Share This