Lion2

Великите нации са се изградили и развили през вековете, движени от тълпи авантюристи и луди глави, превземащи територия след територия. Нашата, българска, велика и славна история изведнъж бива пресечена по нелицеприятен начин и заменена с векове робство. След това е продължена с десетилетия неадекватен идиотизъм, последван от 20+ години срам и позор.

Изглежда сякаш живецът на тази горда нация е закърнял. Сякаш на негово място са се настанили мързел, лъжа, измама и простотия. Но истината, според мен е друга. Те не са го заменили, а само са го покрили с дебел и лепкав пласт.

От време на време, единици българи пробиват тази духовна и умствена мърсотия и на небосклона изгряват талантливи творци, артисти, певци и спортисти. Появяват се гениални учени, изобретатели и предприемачи. Но те са много малко. Народът ни е малък, а калта – толкова много.

Трябват ни повече такива личности. Учени, предприемачи, спортисти, писатели, артисти, художници, певци, лидери. Трябват ни отчаяно.

И те са тук. Навсякъде около нас. На една ръка разстояние. Трябва просто да ги забележим, да ги разпознаем и да протегнем към тях горния си крайник.

Но не за да ги сграбчим и върнем обратно в калта. А за да ги подкрепим, да ги изтласкаме нагоре и да им дадем шанс да разпръскват светлината си и да ни показват пътя.

Огледайте се около себе си. Сигурен съм, че ще намерите хора, които са интересни, вдъхновяващи и дори – просто забавни. Не забравяйте да погледнете и в огледалото.

Виждате ли там ведрия и любопитен поглед, изпъчените гърди при споменаването на думата „България“. Виждате ли смело изправените рамене, готови да посрещнат всички трудности, но да завоюват заветната цел?

Виждате ли ги? Погледнете по-внимателно. Там са.

Предлагам на вашето внимание и един пресен пример, представител на породата хора, които смятам, че са необходими за прогреса на нашата страна. Той се казва Гено Илиев и е кандидат за изследовател на България в конкурса на National Geographic. Той е смел, силен, любознателен и родолюбец. Ето какво споделя за себе си:

Аз съм Гено ИЛИЕВ. Служил съм в Българските сили за специални операции и съм „покорил“ всички върхове – първенци в България. Бакалавър по география на СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по „Национална Сигурност“. Ползвам спускащите се по снежните писти летви професионално и от време на време отделям по час за 1-2 дължини на един таен плувен басейн. За приятелите си съм патриот, родолюбец, организатор, ентусиаст и най-вече лидер. За себе си съм просто един млад мъж, който обича родината си и му се иска да отгледа децата си в нея.

Не крия, че подкрепям с две ръце неговата кандидатура. Ако неговият ентусиазъм, любознателност и родолюбие са ви докоснали, ще се радвам, да го подкрепите и вие. Достатъчно е да гласувате за него на следния адрес: http://explorebg.natgeotv.com/geno-iliev-candidate3106.html

geno-badge-hashtag

Share This