Обученията на Борил

ПРИСЪСТВЕНИ СЕМИНАРИ, ОБУЧЕНИЯ И РАБОТИЛНИЦИ ОТ БОРИЛ БОГОЕВ

Книгите и онлайн курсовете са хубаво нещо – дават много информация, спестяват време и са доста евтини. Но, понякога, е необходим човешки контакт. Искаме да поговорим с жив човек, да зададем въпроси, да се видим лице в лице или просто да изпием по едно кафе заедно.

В отговор на запитвания от мои клиенти за обучения на живо, подготвих каталог от теми, с които мога да бъда полезен на компании, екипи и отделни експерти и предприемачи. Кръстих каталога Workshops de Boril или просто – Обученията на Борил.

Бих искал да представя на вашето внимание 10 теми. Всяка от тях е пълноценно обучение, провеждано на живо (присъствена форма).

Кое е най-интересното при тези обучения?

Мисля, си че мога да привлека вниманието ви с две основни неща:

Първо интересно нещо: Цената на обученията е фиксирана (и това ви позволява да я намалите)

Звучи безсмислено, нали. Не съвсем. Всяко обученията е с фиксирана цена (вижте по-долу). Това означава, че броят на участниците е без значение – не таксувам на участник, а на обучение. Поради тази причина една  фирма или експерт могат да се комбинират с партньорски компании или просто приятели и колеги и да се получи нещо като групово пазаруване – разделят цената помежду си и по този начин всеки плаща много по-малко от общата цена на обучението. Ако имате желание да направите такава „комбина“, моля пишете ми на boril@borilbogoev.com и ще обсъдим детайлите и процедурата.

Второ интересно нещо: Програмата на обученията може да се персонализира

Ако се окаже, че някое от обученията ви харесва, но в него има неща, които не ви трябват или – обратното – искате да научите нещо по темата, но не го виждате включено, това не е проблем. Всяко от обученията може да бъде променено в зависимост от изискванията и нуждите на клиента. Достатъчно е само да кажете, че имате такова желание и ще обсъдим идеалната за вас учебна програма.

Ако в каталога от теми липсва точно тази, която ви интересува, можете да предложите подготовката на обучение, подготвено специално за вас – от началото до края. В този случай има два варианта за ценообразуване, което е различно от посочените стандартни цени:

А. Ако държите подготвеното обучение да бъде представено само на вас и на никого другиго, цената на учебна сесия се умножава по 3 (три). Стандартната цена на една 90-минутна учебна сесия е 360 лв с ДДС. В този случай, цената ще бъде 1080 лв с ДДС.

Б. Ако сте съгласни така подготвеното обучение да бъде добавено в  моя каталог от обучения и да бъде представено и пред други клиенти, не се начислява надценка. Една 90-минутна учебна сесия се калкулира на цена 360 лв с ДДС.

Организация на обученията

Представените присъствени обучения се състоят от учебни сесии. Всяка учебна сесия е с продължителност 90 минути. В рамките на едно целодневно обучение не можем да съберем повече от 5 учебни сесии. Между тях имаме по 15 минути почивка и обедна почивка между 45 минути и 1 час.

Обученията се провеждат в офис на клиента и с проектор, екран, флипчарт, предоставени от него. Ако се налага наемането на зала, кетъринг, проектор и други материали или консумативи, тяхната цена, без надценка, се добавя към общата сума за провеждане на обучението.

Сумата за провеждане на обучението се превежда от клиента – на базата на издадена от Борил Богоев проформа фактура – не по-късно от 3 работни дни преди насрочената дата на обучението. При среща, по време на самото обучение, клиентът получава данъчна фактура за направеното плащане.

Основни елементи на всяко от обученията

В рамките на една учебна сесия, където е приложимо, се използват следните елементи:

1/ Въведение и представяне на обучението.

2/ Теоретична информация.

3/ Практически примери.

4/ Демонстрации.

5/ Упражнения на място.

6/ Въпроси и отговори.

7/ Задачи за самостоятелна работа.

8/ Ресурси (материали към обучението – онлайн или на хартия).

 


ТЕМИ НА ОБУЧЕНИЯТА

Как да проведем Маркетинг одит и да подготвим стратегия и план?

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 2
 • Продължителност: 3 часа
 • Цена за провеждане: 720 лв

Описание

Практическо обучение, представящо работеща и изпитана методология за анализ на маркетинг ситуацията на всеки бизнес (онлайн или офлайн), извеждане на практически идеи за подобрение, изграждане на стратегия и подготовка на адекватен план за действие, който води до реални резултати.

Структура на обучението

Сесия 1: Методика за провеждане на маркетинг одит

Сесия 2: Процедура за подготовка на маркетинг стратегия и план


 

Маркетинг мениджмънт и онлайн бизнес процеси

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 3
 • Продължителност: 5 часа
 • Цена за провеждане: 1080 лв

Описание

Твърде много бизнеси обръщат внимание на своя маркетинг под формата на хаотични действия и личен героизъм от страна на членовете на екипа.

Обучението дава възможност на маркетинг мениджъри, маркетинг директори и управители на компании да поставят управлението на своя маркетинг на една стабилна основа, да въведат работещи процеси и добре структурирани активности.

По този начин се стабилизира дейността на маркетинг екипа, позволява се постигането на лека и неограничена приемственост, а мотивацията на хората се повишава, благодарение на добрата организация и комуникация.

Структура на обучението

Сесия 1: Процеси и процедури по осигуряване на потоци от потенциални клиенти.

Сесия 2: Процеси и процедури по реализиране на продажби и свързани дейности.

Сесия 3: Процеси и процедури по поддръжка, развитие и увеличаване на приходите.


 

Изграждане и поддръжка на онлайн бизнес платформа и ИЗПОЛЗВАНЕ НА технологии В БИЗНЕСА

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

Онлайн бизнесът и маркетингът функционират върху инфраструктурата от различни софтуерни и хардуерни технологии. Ако не знаем как да ги използваме и как да изградим нашето присъствие с тяхна помощ, оставаме далеч назад, както спрямо конкурентите си, така и по отношение на развитието на съвременния бизнес и маркетинг.

Изграждане на уеб сайт, „вдигане“ на онлайн магазин, създаване на Facebook страница и имейл маркетинг профил в специализирано приложение… Това са само част от „техническата платформа за маркетинг и бизнес, която се налага да изградите, организирате и накарате да работи за вас и вашия бизнес.

Структура на обучението

Сесия 1: Изграждане на професионален уебсайт от нулата.

Сесия 2: Създаване на онлайн магазин – стъпка по стъпка.

Сесия 3: Имейл маркетинг система – организиране и настройки.

Сесия 4: Профили в социалните мрежи – къде, как, защо?

Сесия 5: Продуктивност – инструменти за управление на проекти и извършване на дейности.


 

Имейл маркетинг за резултати

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

Практическо обучение-работилница по имейл маркетинг. Обхваща всички важни моменти на този маркетингов канал и неготово използване по максимално ефективен начин. Засегната е, както теоретичната и правната страна на имейл маркетинга, така и стратегия, тактика, добри практики, технологични инструменти и много практически упражнения.

Структура на обучението

Сесия 1: Въведение в имейл маркетинга. Какво е имейл маркетинг и какво не е? СПАМ. Предимства и недостатъци. Показатели за успех. Подготовка на имейл маркетинг стратегия.

Сесия 2: Инструменти за успешен и модерен имейл маркетинг. Изисквания към професионалните системи за имейл маркетинг. Примери за остарели и неприложими инструменти. Топ инструменти за имейл маркетинг. CRM системи.

Сесия 3: Най-важните елементи на имейл маркетинга. Списъци и бази данни. Кампании и тяхната подготовка. Успешният имейл бюлетин. Автоматизация и персонализация в имейл маркетинга. Transactional имейли.

Сесия 4: Стратегии за подобрение на резултатите. Метрики, benchmarks и тълкуване на статистиката в имейл маркетинга. Стратегии за увеличаване на базата данни. Стратегии за подобряване на open rate. Стратегии за подобряване на click rate. Стратегии за увеличаване на продажбите.

Сесия 5: Проблеми в имейл маркетинга и техните решения. Как да се справим с нисък delivery rate, попадане в SPAM списъци, оплакване от клиенти към КЗП, проблеми с имейл маркетинг платформата, казуси с дизайна на имейл кампаниите.


 

Landing Page Optimization

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

Обучението има за цел да помогне на курсистите да придобият умения, свързани с подготовка и оптимизиране на landing страници. Приложението на тези умения е в областта на имейл маркетинга, реализирането на кампании от всякакъв род, електронната търговия и провеждането на събития. Разглеждат се различни типове landing pages, стратегия за тяхното изграждане и методи за оптимизирането им. Набляга се на процесите по A/B тестване и оптимизация за конверсии. Разглеждат се и специални типове landing pages и тяхното приложение.

Структура на обучението

Сесия 1: Въведение в landing page optimization

 • Какво е landing page?
 • За какво се използва (примери)?
 • Типове лендинг страници
 • Основни понятия (речник) при оптимизирането на лендинг страници
 • Пътят на „клиента“ при лендинг страниците (проектиране на маркетингова фуния)
 • Фактори, от които зависи конверсията (преглед)
 • Процес по оптимизиране (преглед)
 • Основни принципи при оптимизацията на лендинг страници

Сесия 2: Анатомия на успешната лендинг страница

 • Основни елементи (преглед)
 • Заглавие и подзаглавие (копирайтинг)
 • Изображения
 • Текст (копирайтинг)
 • Призив за действие (примери и добри практики)
 • Допълнителни елементи, подпомагащи конверсията

Сесия 3: Инструменти за създаване и оптимизиране на лендинг страници

 • Преглед на инструментите
 • Ключови функционалности и изисквания
 • WordPress / Page Builder plugins / Divi
 • Wix
 • Instapage
 • Optimizely
 • Lead Pages
 • Click Funnels
 • OptimizePress
 • Unbounce
 • Kickoff Labs
 • Quick MVP

Сесия 4: A/B тестване и процес по оптимизиране

 • Теоретични основи на A/B тестването
 • Добри практики
 • Често допускани грешки
 • Инструменти за A/B тестване
 • Процес по тестване и оптимизиране
 • Фактори, влияещи върху конверсията и приложението им в процеса по оптимизиране

Сесия 5: Специализирани лендинг страници

 • Преглед на типовете лендинг страници (само специалните)
 • Signup Form – създаване и оптимизиране
 • Sales Page – създаване и оптимизиране
 • Products Grid Form – организиране и оптимизиране
 • Product Details Page – организация и оптимизиране


 

Launch Masters: Подготовка и провеждане на успешна онлайн кампания

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

Практическо обучение за планиране, провеждане и анализ на онлайн кампании. Приложенията включват анонсиране на нов продукт, събитие, книга, промоция или акция. Адекватното провеждане на една кампания директно влияе върху постигнатите от нея резултати. Също толкова важен е и анализът на тези резултати, за да можем да надградим над тях и да си научим уроците.

Структура на обучението

Сесия 1: Въведение в кампаниите – видове, стратегии, добри практики.

Сесия 2: Планиране на кампания – структура, основни етапи и елементи, разположение във времето, съгласуване и координиране на екип, партньори и подизпълнители.

Сесия 3: Подготовка на материали за кампания – т.нар. launch content. Копирайтинг, криейтиви, реклами, лендинг страница, блог постове, електронни книги и всичко необходимо за да стартира и да бъде проведена самата кампания.

Сесия 4: Стартиране и провеждане на кампания – похвати и стратегии, инструменти, реклама, комуникация.

Сесия 5: Измерване и анализ на резултатите – как да проследим какво се случва и как да извлечем поуки и информация от всяка кампания, за да подобрим нещата при следващата. Как да оптимизираме кампания в движение?


 

Оптимизация за онлайн продажби

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

Стратегии, тактики и добри практики за оптимизиране на онлайн магазини за продажби. Разглеждат се всички основни елементи на оптимизацията за конверсия (Conversion Rate Optimization), както и допълнителни идеи, практики и подходи.

Структура на обучението

Сесия 1: Въведение в оптимизацията за продажби – основни понятия, процес, добри практики, стратегии и похвати.

Сесия 2: Измервания и анализи – какво да мерим, как да го измерваме и как да тълкуваме резултатите, правейки адекватни изводи и вземайки информирани решения.

Сесия 3: Хипотези и идеи за подобрение – как да изградим оптимизационен план и как да анализираме и приоритизираме идеите за подобрение.

Сесия 4: Тестове и експерименти – А/Б тестване, стратегии за тестване, инструменти.

Сесия 5: Конкретни приложения – изпитани стратегии и тактики за подобрение на резултатите на онлайн магазина, имейл маркетинга, комуникациите и рекламата в социалните мрежи.


 

Копирайтинг за успех в Интернет бизнеса

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

Обучението обхваща основните принципи, стратегии и практики на убедителното писане (предизвикващо действие) за различни комуникационни канали и аудитории. Използването на писмената реч, както и подходящото оформление на текста – независимо дали става въпрос за блог, онлайн магазин или Facebook реклама – водят до подобрение на резултатите, по-силно въздействие и предизвикване на ангажираност и ответно действие от страна на читателя (аудиторията).

Структура на обучението

Сесия 1: Основи на копирайтинга – Как да пишем неустоими текстове? Как да привлечем и задържим вниманието на читателя? Основни практики и стратегии. Тон на писане.

Сесия 2: Най-важните елементи на копирайтинга – заглавия и слогани, структура, метафори, призиви за действие, убедителен текст.

Сесия 3: Убеждаване и влияние – как да накараме хората да направят нещо, само със силата на думите? Основни тригери и похвати.

Сесия 4: Психологически техники и допълнителни съвети – влияние върху вземането на решение, НЛП копирайтинг, начини за подобряване на писането.

Сесия 5: Приложения по канали – писане за блог, Facebook, sales и landing страници, имейл кампании и други.


 

Летящ старт в Интернет маркетинга

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

Въвеждащо обучение по маркетинг. Курсът покрива всички основни понятия на онлайн маркетинга, давайки едновременно теоретични и практически познания в тази област. Подходящ е както за начинаещи, така и за средно напреднали.

Структура на обучението

Сесия 1: Въведение в Интернет маркетинга – принципи, стратегии, тактики, елементи, процес, понятия, метрики. Продукт, марка, позициониране, профилиране на клиенти.

Сесия 2: Трафик – Осигуряване на посетители, онлайн реклама, онлайн PR, маркетинг в различни канали. Необходим ни е качествен трафик, как да го осигурим?

Сесия 3: Конверсия – Какво да правим, когато посетителите дойдат на сайта ни? Как да ги накараме да купуват или просто да направят това, което искаме от тях? Какво е конверсия и как да й влияем?

Сесия 4: Утилизация – Как да умножим приходите, ползата от всеки един посетител и клиент? Как да продаваме повече и за по-големи суми? Програми за лоялност. Кръстосано офериране.

Сесия 5: Планиране и управление на маркетинга – Как да планираме, ръководим и оптимизираме маркетинг процесите? Какво да измерваме и как да тълкуваме данните? Как да вземаме информирани решения на база на тези данни?


 

Въведение в електронната търговия

Общи характеристики

 • Брой учебни сесии: 5
 • Продължителност: един работен ден
 • Цена за провеждане: 1800 лв

Описание

„Въведение в електронната търговия“ е учебен курс, представящ в практическа светлина най-важните аспекти от изграждането и развитието на електронен магазин. Курсът разглежда базовите понятия в областта на електронната търговия. Стартира с дефинирането на пазара, изборът на продукт(и) и валидирането на бизнес идеята. Отделя се внимание на изграждането на платформата за създадения онлайн магазин, осигуряването на трафик от различни канали, проследява се пътят на клиента и пътешествието на продукта. В края на курса се разглежда темата за изграждането на лоялна програма, като курсът завършва с практически модул, съдържащ конкретен план за действие.

Курсът „Въведение в електронната търговия“ е предназначен за начинаещи и средно напреднали онлайн предприемачи или личности, които възнамеряват да стартират собствен бизнес. Подходящ е и за маркетинг специалисти, особено такива, работещи или възнамеряващи да работят в сферата на електронната търговия.

По време на обучението си, курсистите ще научат следното:

 1. Базови понятия в електронната търговия, разбиране и умение да боравят с тях при преговори, дефиниране на задачи и извършване на анализи.
 2. Изследване, анализ и дефиниране на бизнес идея на базата на сигнали от пазара, определяне на пазарна ниша, избор на продукт(и) и валидиране на бизнес идеята.
 3. Познаване и разбиране на основните платформи за електронна търговия и умение да се анализира и избере най-подходящата за дадения бизнес.
 4. Познаване на най-ефективните начини за осигуряване на трафик от жадни за покупка посетители.
 5. Познание за пътя на клиента в онлайн магазина и мерките за оптимизиране на потока от посетители и клиенти,  движейки се по този път.
 6. Детайлно познание на основните характеристики на онлайн програмите за лоялност и прилагането на тези знания в собствен бизнес или работно място.

Структура на обучението

Сесия 1: Въведение и основни понятия – Най-важните понятия и метрики в електронната търговия. Девет стъпки за успех в онлайн бизнеса. Техники и методи за откриване на печелившата бизнес идея, подходящия пазар и идеалния продукт за него. Техники за валидиране на идеята. Как да изберем и подготвим перфектната ecommerce платформа за нашия бизнес? Как да създадем наша марка? Как да осигурим страхотен дизайн за магазина си?

Сесия 2: Маркетинг, реклама и популяризиране – Как да осигурим качествен трафик за онлайн магазина си? Как да намерим хора, които са готови да купуват? Кои са петте начина да доведете идеалните посетители?

Сесия 3: Пътят на клиента и пътешествието на продукта – Кои са най-важните страници във вашия онлайн магазин? Как да доведем колкото може повече клиенти до реализирането на покупка? Как да планираме нашите търговски събития – акции, промоции – и да изготвим комуникационен план за тях? Кои са стъпките на продуктовия цикъл? Dropshipping. Консигнация. Закупуване. Производство. Обработка на поръчки. Опаковане и доставка.

Сесия 4: Производство на лоялни клиенти – Как да направим така, че клиентите ни да пазаруват повече, по-често и за по-големи суми? Какво представляват програмите за лоялност и как да ги приложим в нашия бизнес?

Сесия 5: План за успех – Кои са практическите стъпки – ясни и прости – които да предприемете след завършването на курса. Целта е постигане на резултати и ефективност за максимално кратко време.

Share This